Obchod FOX

Obchod FOX
Firma Fox se zabývá prodejem oblečení a doplňku pro mladé. Zadáním bylo vytvořit interiér obchodu s ne zcela obvyklou atmosférou. Prostor, který bude výrazně odlišný od pražských skateshopů přecpaných oblečením i předesignovaných sterilních a drahých butiků. 
Základní myšlenkou bylo navrhnout zajímavý prostor s použitím levných materiálů. Použité materiály (beton, OSB desky, vruty) i spoje materiálů v interiéru jsou pohledově přiznané.
Celý obchod je řešen v kontrastní bílo-černé barevnosti. Černá barva je použita pro hrubý konstrukční materiál jako jsou nosné OSB stěny a spojovací kovový materiál. Bílá barva je naopak použita pro exaktní, přesné, lesklé, vložené prvky z lakovaných desek MDF. Neutrální bílo černá barevnost dává vyniknout barevné pestrosti prodávaného sortimentu.
Obchod byl vytvořen spojením dvou oddělených částí. Tím vznikl značně členitý prostor s různou světlou výškou. Do tohoto složitého prostoru jsme vložili konstrukci z OSB desek opatřených  černým matným nátěrem. Konstrukce pokrývá stěny a částečně i strop a vytváří dojem kontinuálního prostoru -  "jakési liščí nory"(fox - anglicky znamená liška a motiv lišky je i v logu firmy). OSB předstěna zakrývá i nové technické  rozvody - elektroinstalaci, světla a světelné lišty s osvětlením. Také slouží přímo jako instalační plocha. Do této hrubé struktury jsou vloženy exaktní lesklé bílé hmoty, které plní funkci pokladny, převlékací kabiny a zejména je v nich prezentován sortiment prodejny.
Tento základní koncept ještě doplňuje nenápadná grafika založená na firemním logu. Tento motiv je nahodile rozmístěn po prostoru celé prodejny a místně proniká výlohou i do prostoru vlastní ulice. Malé lištičky tak symbolicky propojují interiér obchodu s prostorem ulice.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od LABOR13