Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Arnhem Central – podzemní parkoviště

Autor: UNStudio | Ben van Berkel, Caroline Bos
Stavební inženýr: Arup, Amsterdam
Adresa: Stationsplein, Arnhem, Nizozemí | mapa
Investor: město Arnhem
Realizace: 1997-2002 Užitná plocha: 44000 m²

Podzemní parkoviště Arnhem Central, které je součástí nové dopravní zóny v Arnehmu, zabírá plochu 44000m² a poskytuje místo pro 1000 aut. Parkoviště je zakomponované do zóny veřejné dopravy. Tato část je navržena jako zastřešené klimatizované náměstí, které propojuje a umožňuje rychlý přístup k vlakům, taxi, autobusům, bicyklům, autům, kancelářím a do městského centra. Parkoviště tvoří konstrukce bez vnitřních sloupů s barevně rozlišeným orientačním systémem. Denní světlo do podzemí proniká komunikačními jádry ve tvaru písmene V. Typ V byl u parkoviště použitý, aby vytvořil vzájemné propojení, poskytl denní světlo do hloubky tří parkovacích úrovní a také jako nosný konstrukční prvek.
UN Studio
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 19.12.09
Návštěvnost: 30183 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Březen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.