Anděl City - Andel's Suites

II. etapa

Anděl City - Andel's Suites
Spolupráce:Jan Bürgermeister, Bohdan Špaček
Adresa: Stroupežnického 19, Smíchov, Praha, Česká republika
Investor:Immo Future 6 Crossing Point Smíchov, s.r.o.
Projekt:2002 - 2003
Realizace:2003 - 2004


V rámci 1. etapy Anděl City byl postaven Hotel Andel´s Prague, na který ve 2. etapě navazuje Andel´s Suites Prague. Náplň „serviced apartments and suites“, tj. apartmány pro dlouhodobé ubytování spojují výhody hotelu a bytového domu. Dům má vlastní vstup, vstupní halu s recepcí domovníka a navíc má v každém patře napojení na hotel, umožňující úklid pokojů a přístup hostů k restauracím a konferenčnímu centru hotelu.
Zbylá část přízemí je využívána jako konfe- renční centrum s flexibilními dělicími příčkami. Napravo je veřejný průchod s laminátovou prosvícenou stěnou vedoucí do dvorní zahrady.
Při návrhu apartmánových pater byla využita skutečnost, že hranice pozemku, tj. uliční čára není totožná s průběhem parteru. Hotel Andel´s byl totiž založen s pravoúhlou osnovou a fasáda parteru mírně ustupuje z původní uliční čáry na úkor chodníku. Odchylka mezi uliční čárou a fasádou parteru činí u Andel´s Suites již 1,2 m. Ta je rozdělena do pěti stupňů, kterými fasáda 1. – 5. patra předstupuje do ulice. Na ni pak navazuje fasáda sousední budovy Pfizer. Tento uskakující princip se neprojevuje jen ve fasádě, nýbrž i v páteřní chodbě, která se zubatě zužuje od výtahů k nejzazšímu apartmánu. V domě je několik velikostních druhů apartmánů. V 1. patře jsou to mezonetové apartmány s vloženým ložnicovým patrem do vysokého prostoru obývací části. V typických 2.– 5. patrech jsou jednopokojové a dvoupokojové apartmány „suites“, oba typy s předsíní, kuchyňkou, koupenou a WC. Různorodost dispozic se projevuje na nepravidelnosti uliční fasády. Ta je obložena skleněnými deskami se sítotiskem se vzorem dvou barev, bílá a imitace pískování. Desky jsou podloženy tepelnou izolací s černou tkaninou, která spolu s kotvicími prvky, prosvítá pískovanými částmi vzoru. Okna jsou spojená do svislých prvků pomocí skel v barvě hnědé olivy. Bílá žíhaná část fasády má potisk na vnější straně, a proto má minimální odrazivost. Vzor je mnohonásobným zvětšením vláken (andělského) peří. Svislé tmavé pruhy evokují dojem filmového pásu s barevnými políčky hotelových pokojů. Atypicky řešené je ustupující podlaží velkých apartmánů s celoprosklenou fasádou s posuvnými dveřmi, před kterou je kamenná terasa se zahradou.
Dvorní fasáda je hladká bílá z kontaktního minerálního zateplovacího systému. Velká dvoukřídlá okna mají před parapety zavěšené obrovské laminátové truhlíky s vysokou trávou druhu Miscantus spojující okna do vertikálních pásů. XL velikost „truhlíků“ propůjčuje fasádě komický třetí rozměr.

Návrh interiéru: Jestico + Whiles, James Dilley  a  UBM Bohemia, David Lukas
Konstrukční řešení: EC&Mc Neely
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od D3A spol. s r.o.