Kancelářské prostory Cetelem ČR v Praze

Kancelářské prostory Cetelem ČR v Praze
Spolupráce:Milan Bulva, Lukáš Pinkava, Bohdan Špaček
Adresa: Karla Engliše 5, Smíchov, Praha, Česká republika
Investor:Cetelem ČR, a. s.
Projekt:2004 - 2006
Realizace:2005 - 2006
Užitná plocha:5140 m2
Obestavěný prostor:17800 m3
Náklady:57 000 000 CZK


Interiér pro firmu Cetelem, poskytující úvěrové služby, zahrnuje přízemí a čtyři patra nové kancelářské budovy v Praze na Smíchově.
Základem dispozičního řešení jsou vlnící se skleněné příčky, oddělující kanceláře od společných prostor. Díky skleněným příčkám proniká dostatek světla do středu domu a vzájemný vizuální kontakt celý prostor patra spojuje. Míra soukromí v jednotlivých kan- celářích je laděna pomocí pískovaného rozpadajícího se rastru na skleněných příčkách.
Logo společnosti, červený čtverec na zeleném poli, inspirovalo barevné řešení interiéru. Červené kostky vstupu a obslužných jader jsou záchytnými body v jinak zeleném lese. Abstrahované logo proniklo i na fasády domu – zelená a červená mlha s vypadlým nápisem Cetelem propaguje firmu zvenčí.
Mladé a neformální atmosféře pracovního týmu odpovídá sportovní podlaha, ponechané plochy betonových konstrukcí, nástěnky z pozinkova- ného plechu na skříních nebo povrchové vedení kabeláže v husích krcích. Hravost interiéru dotvářejí červení pavouci křesel na kolečkách z in-line bruslí, označení kuchyněk piktogramy vidliček nebo symbol žárovky na zrcadlech toalet.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
kinedryl
kinedryl
05.01.10 08:02
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od D3A spol. s r.o.