Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Kancelářské prostory Bristol-Myers Squibb v Praze

Autor: D3A spol. s r.o. | Stanislav Fiala, Daniela Polubědovová
Spolupráce: Milan Bulva, Anna Igriciová
Adresa: Olivová 4, Nové Město, Praha, Česká republika | mapa
Investor: Bristol-Myers Squibb
Realizace: 2003 Obestavěný prostor: 3920 m³

Dostali jsme ctěný úkol vybudovat nové pražské kanceláře pro Bristol-Myers Squibb, jednu z nejpřednějších světových farmaceutických firem.
Mimořádná inteligence, se kterou jsme se u klienta setkali, a jeho nečekaný zájem o netradiční pojetí kanceláří nás neustále provokovaly k tomu, abychom do návrhu vložili co nejvíc fantazie.
Chtěli jsme vytvořit prostory, které svým organickým tvarováním a barevnou transparencí uživatelům připomenou zážitky z přírody a pomohou jim překonávat všednost každodennosti.
Transparentnost by jim měla dodat pocit vzájemné podpory celého pracovního týmu, při ochránění klidu pro práci, kdy zaměstnanec není zavřený sám v malé kanceláři, a přestává si tak uvědomovat, kolik lidí okolo mu pomáhá.
Dostali jsme k dispozici jedno patro nové pronajímatelné budovy v centru Prahy. Půdorys domu, vestavěného do vnitřního členitého bloku, vytváří soustavy prostorů, ve kterých se těžko hledají čisté geometrické vazby. Prostory jsou připravené spíše pro halové kanceláře, které však klient nemohl akceptovat v plné míře. Proto jsme do půdorysu vložili skleněné příčky, jež dovnitř propouštění denní světlo a rozvlnili jsme je tak, abychom mohli vytvářet hladké komunikační prostory, rozšiřující se v potřebných místech v haly, do nichž jsme ještě vložili ostrovy zasedacích místností. Kolem nich obtéká moře „nekonečných“ prostorů pro „nekonečné“ setkávání. Sem jsme umístili nábytek umožňující připravit nejrůznější účelové sestavy. Pomocí otočných panelů potažených nerez plechem, schopných uzavřít prostor mezi ostrovy, vytváříme největší zasedací místnost (zvanou „OCEAN“). Na otočných panelech visí bílé našepsované obrazy, na které se může při jednáních promítat.
Podél osvětlených fasád je samozřejmě umístěna řada malých kanceláří, oddělených od sebe sádrokartonovými barevnými příčkami, které mohou nést archivační police, skryté za průsvitnými lexanovými „šoupačkami“. Směrem do společných komunikačních prostor mají kanceláře zmíněné průhledné či barevně průsvitné příčky, které je možné zatáhnout bílým nebo barevným závěsem zajišťujícím soukromí i slušnou akustiku.

Realizace grafického designu: Martin Richter
Materiál: Tištěná grafika na transparentní fólii, grafika plotrovaná do fólii
Projekt
Fotografie
Filip Šlapal
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Kateřina Lopatová, 05.01.10
Návštěvnost: 36278 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červen 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.