Penzion Ovečka

Penzion Ovečka
Architektonická koncepce objektu je podřízena krásné okolní krajině. Jedná se o rekonstrukci stávající budovy penzionu s posledními úpravami a dostavbami zhruba ze 70. let. Původní hmota srostence tří hmot je doplněna "věží" výtahu nahoře s vyhlídkou. Vzhledem ke špatnému technickému stavu a nevyhovujícímu dispozičnímu řešení byly téměř všechny vnitřní stěny vybourány, je ponechána jen základní nosná část a stávající stropy. Původní hmota srostence tří hmot je zachována, výtah nahoře s vyhlídkou je umístěn uvnitř střední hmoty s proražením tubusu nad střechu. Původní střecha s dosti příkrým sklonem je zachována, je protržena nově vzniklými klasickými dřevěnými vikýři. Celé 1 NP, středová hmota rizalitu se vstupem do objektu a výtahem je obložena kamenem. Zbytek objektu je obložen dřevem v horizontální skladbě. Doplňujícími drobnými architektonickými prvky jsou černá kovaná zábradlí terasy, balkonu a vyhlídky.
Přízemí objektu je vyhrazeno společenské části a technickému zázemí, do společenské části přísluší  restaurace s formankou. V patře je jídelnu se salonkem a barem pro ubytované hosty, welness a část ubytování. 3 a 4 NP je již věnováno pouze ubytování, celkem pro cca 37 osob.

Interier využívá materiály jako ovčí vlna, kožešiny, převažuje dřevo, zapadá do horského prostředí ale nepůsobí jako klasická horská chata, celým interierem se prolíná motiv oveček ať už v netradičním pojetí vlny mezi skly, kožešinových svítidel, dětských obrazech oveček nebo malovaném ovčím komixu na schodišti.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
poněkud šílené, ale sympatické
Petra Zárubová
06.11.13 11:40
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Ateliér BMCH s.r.o.