Plážový klub Zuiderduin

Plážový klub Zuiderduin
Autor: Bas Spanjers
Adresa: De Bucksweg 2, Westkapelle, Nizozemí
Investor:Fletcher Hotel Group
Realizace:2009
Zastavěná plocha:370 m2


Na pláži Westkapell, malého pobřežního města v Holandsku, byl nedávno pro veřejnost otevřen plážový klub s názvem 'Zuiderduin'.
Výchozím bodem, na němž pak spočíval celý koncept, byla stavba s co největší venkovní plochou, kde si lidé budou moci užívat během svého pobytu na pláži za teplých a slunečných dní jídlo, pití a krásný výhled na pobřeží a Severní moře.
Malé rozměry pozemku však omezovaly maximální plochu venkovní terasy. Vyřešilo se to 'přeložením' terasy, což mělo za následek dvě venkovní plochy. Jedna terasa se nachází na nižší úrovni, kde je umístěn také bar, a relaxační plošina k opalování na horní úrovni s velmi krásným výhledem do všech směrů.
Koncept 'ohnuté' terasy dává stavbě velmi jasný a snadno rozpoznatelný výraz. Tento architektonický koncept je doveden do všech úrovních stavby.
Terasu ze všech stran pokrývá stejné obkladové dřevo. Užitím pouze tohoto materiálu se stavba jeví jako jeden silný plát ohnutý do tvaru U. Schodiště, které poskytuje přístup oběma terasám, je rovněž navrženo jako součást tohoto plátu. 'Ohnutím' terasy vznikl zcela přirozeným způsobem vnitřní prostor, který je využíván jako restaurace a bar. V prostoru mezi dvěma terasami lze nalézt také kuchyni, kout s občerstvením a technické zázemí.
Spanjers Architect
0 komentářů
přidat komentář