Rodinný dům Praha–Krč

Rodinný dům Praha–Krč
Novostavba rodinného domu  je navržena jako jednoduchá  stavba  s přízemím, patrem a rovnou střechou. Pozemek je situován mezi starší nízkopodlažní zástavbou rodinných a bytových domů.
Umístění  samostatné garáže vyřešilo využití méně kvalitní části pozemku a oddělení zahrady od uliční komunikace. Mezi domem a garáží je průchozí prostor spojující velikostně rozdílné hmoty, které jsou odlišeny barvou omítky. Spojovací objekt je obložen dřevěnými latěmi, které navazují na dřevěné zábradlí terasy. Na straně do veřejné komunikace je zábradlí vyšší a uzavírá terasu pohledům z ulice. Střecha garáže je ozeleněná extenzivními rostlinami.
Dispozice domu v přízemí je volná. Kuchyně s jídelnou je od obývacího prostoru oddělena  rozdílnými úrovněmi podlah a  hmotou oboustranného krbu. Obytné místnosti jsou s venkovní terasou a zahradou propojeny velkými prosklenými stěnami. 
V  přízemí směrem k příjezdové komunikaci je umístěn malý byt.
V horním  podlaží jsou ložnice a koupelny. Ložnice rodičů, pracovna, dětský pokoj a koupelna jsou prosklenými posuvnými stěnami orientované do vnitřní zimní zahrady, která je zastřešena skleněným světlíkem.Z chodby se schodištěm je přístupná terasa navržená na střeše spojovací chodby mezi garáží a domem a pohledově propojena se zelenou střechou garáže.
Dům je řešen jako nízkoenergetický s vytápěním s rekuperací. Je provedena příprava na vytápění tepelným čerpadlem. Pro zajištění teplotní a světelné pohody v interiéru domu jsou okna opatřena venkovními hliníkovými žaluziemi.
Konstrukce domu je zděná se železobetonovými stropními deskami. Obvodové zdivo Porotherm tl.36,5 cm+zateplovací fasádní systém 10 cm, severní fasáda 15cm. Střecha je rovná železobetonová deska se spádovaným betonem, tepelnou izolací a hydroizolací PVC. Okna jsou hliníková, vnitřní dveře dřevěné, podlahy - přízemí dlažba, patro - dřevo a dlažba.
Investor měl jasnou představu o svém budoucím domě.  Koncept  stavby, který naše kancelář předložila investorovi, byl akceptován a ve vzájemné shodném názoru na detail dopracován do výsledné prováděcí podoby.
7 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
pekne
rk
25.09.09 12:55
interiér???
Michal Štancl
01.10.09 07:12
Velmi zdařilé
roninW
01.10.09 08:18
Zase jen krabice
Jaroslav Klíma
01.10.09 09:37
RD
Martina
01.10.09 10:23
zobrazit všechny komentáře