Rodinný dům Hluboká nad Vltavou

Rodinný dům Hluboká nad Vltavou
PARCELA

Parcela se nachází na okraji obce na mírném severním svahu, který vede k řece Vltavě. Ze dvou stran ji lemují polní cesty. Na rohu parcely u křižovatky polních cest stojí kříž a poškozená třistaletá lípa. Starou lípu je bohužel nutné pokácet, kříž je opraven a k němu vysazeny 2 lípy nové. Polní cesty se změní na přístupovou komunikaci k domu.

DŮM
Hmota domu stojící na jihovýchodním rohu pozemku se přimyká k okolní zástavbě a je zapuštěna do svahu. Dům tak ze strany ulice působí méně hmotně.
Stavba je tvořena kompozicí hmot zděných z lomového kamene a bíle omítaných. Horní podlaží obsahuje hlavní obytný prostor se vstupem, kuchyní a pracovnou, dále hospodářskou část s garáží a ohradní zdí. V dolním podlaží se nachází ložnicová část. Na hlavní obytné podlaží navazuje dvojice teras. První z nich s venkovním krbem je zastřešená, na druhé směřující k řece se nachází venkovní bazén.
Svislé konstrukce jsou zděné, stropy z monolitického betonu. Lomové zdivo kamenných částí navozuje dojem bezpečí a trvalosti. Z horního obytného prostoru se naskýtá krásný výhled na zámek Hluboká i na meandr řeky Vltavy a okolní lesy. Dolní ložnicová část zapuštěná do svahu poskytuje soukromí a úkryt pro své obyvatele.
Mgr. A. Luboš Zemen
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
velmi zaujimave
rk
21.09.09 11:53
To je pro hodne velkoou rodinu
Jiří Voborský
25.09.09 10:51
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od 4DS spol. s r.o.