Interiér bytu, Brno - Královo Pole

Interiér bytu, Brno - Královo Pole
Stavební řešení:Architektonická kancelář Burian - Křivinka
Adresa: Bytový a obchodní komplex Eden, Královo Pole, Brno, Česká republika
Projekt:podzim 2007 - podzim 2008
Realizace:podzim 2007 - jaro 2009
Užitná plocha:93 m2
Ke spolupráci na projektu interiéru bytu 3 + kk jsem byla architektonickou kanceláří Burian - Křivinka přizvána v době, kdy se dokončovala první etapa výstavby bytového a administrativního komplexu Eden. Byt vynikal svou výsadní polohou ve věži areálu. Výhled inspiroval majitele i architekty ke změně původní dispozice. Koupelna se z centra dispozice přesunula na obvod budovy a spolu s ložnicí tak vytvořila blok soukromých prostor s fascinujícím výhledem.
Od počátku bylo jasné, že byt bude majiteli sloužit jen jako příležitostné bydlení v době jeho pobytu v Brně a tento fakt se odrazil v uspořádání dispozice. Koupelna je přístupná jen z ložnice a vytváří tak spolu s ní jakousi intimní část bytu. Pracovna a obývák s kuchyňským koutem mohou posloužit pro neformální schůzky.
Z charakteru vybavení a decentní barevnosti bytu je patrné, že zadání formuloval muž. Koupelna a záchod v šedém tónu, který koresponduje s podlahou z přírodního linolea v odstínu betonu, oživují detaily z dýhy wengé. Béžově lakované prvky vestavěných částí jsou v kontrastu s tmavým dýhovaným nábytkem. Skleněný obklad za kuchyní odráží dopadající světlo a oživuje interiér zrcadlovými efekty. Parapety oken ladí s barvou jejich rámů. Nenápadnou barevnost interiéru doplňují dveře v březové dýze.
Požadavky klienta a architektky vyžadovaly individuální přístup řemeslníků, a tak si většinu dokončovacích prací v bytě majitel, ve spolupráci s architektkou, realizoval s vybranými dodavateli sám, nezávisle na stavbě celého domu. Díky kultivovanému a trpělivému klientovi, tak mohl vzniknout poměrně velkorysý interiér.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Jana Štěrbáková