Chodská

rekonstrukce bytu

Chodská
Adresa: Chodská ul., Vinohrady, Praha, Česká republika
Realizace:2008-09
Užitná plocha:182 m2


Byt vznikl rekonstrukcí a spojením dvou bytů v činžovním domě na Vinohradech. Byt je rozdělen do dvou hlavních částí - soukromá s ložnicemi, hostinskými pokoji a koupelnami a obytná s kuchyní s jídelnou a obytným pokojem.
V interiéru byly ponechány původní prvky jako kazetové obložení parapetů oken, kazetové dveře a klenby. Nové části interiéru tyto původní citlivě doplňují jednak současným designem, ale i několika kusy nábytku z antiku.
Ve vstupní chodbě byla realizována kamenná dlažba z mramoru a pískovce dle "starožitných" vzorů.
V bytě se objevují "rámy" tvořené předstěnami a sníženými podhledy, které zakrývají průvlaky po vybourání původních příček. V obytném pokoji tak vznikl pruh na sedacím nábytkem, který navozuje intimnější dojem v jinak rozlehlém prostoru.
V kuchyni, která vznikla taktéž spojením dvou místností je kuchyně s velkým varným ostrůvkem na vyvýšeném pódiu se stěrkovou podlahou. Digestoř nad varnou desku plní funkci i centrálního osvětlení celé kuchyně. V kuchyni je opět zkombinovaný moderní nábytek jednoduché kuchyně s antik dubovým stolem a transparentními plastovými židlemi v kouřovém odstínu.
Dominantou hlavní koupelny je stěrkový "pás" s vanou a umyvadly, který je nakombinován s nerezovou mozaikou.
Celková barevnost v celém bytě je v chladných tónech šedé, modré a fialové v kombinaci s dubovými podlahami a původními bíle lakovanými prvky.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od OOOOX s.r.o.