Víceúčelový komplex ORION

Víceúčelový komplex ORION
Tři věžové domy ORION s cca 94 byty a 11 mezonety se nacházejí v bezprostřední blízkosti lesa, vycházkových tras do přírody severně od Brna, do oblastí Soběšic, Vranova, Bílovic atd.
Vertikální charakter navržené trojice čtrnáctipatrových věží čtvercového půdorysu o straně 17,6 a výškou 53,5 m zajišťuje výjimečnou pozici vzhledem k okolní zástavbě a otevřenému obzoru směrem k siluetě města Brna. Prostor mezi domy je využit po celé ploše pro krytá garážová stání s kapacitou 98 automobilů. Na střechách těchto garáží bude založen park s dětskými hřišti a klidovými odpočinkovými zákoutími. Přístup na tyto plochy je určen pouze pro obyvatele bytů.
Rehabilitační středisko, které je součástí bytového komplexu, je umístěno do čtyřpodlažní budovy v čele areálu. Je přístupné z veřejné komunikace. V zařízení je navržen bazén o délce 17 m, vodoléčba, místnosti pro masáže a elektroléčbu, tělocvičny pro fitness a aerobic, dále sauna a solárium.
Rozloha celého areálu, který je oplocený, činí asi 7 000 m². Vjezd a výjezd automobily bude možný pouze přes turniket. Tímto opatřením a ohraničením areálu oplocením je zajištěna vysoká bezpečnost bydlení.
Výškové domy a byty v nich situované sledují nejmodernější trendy bydlení spojené s maximálním pohodlím života. Uspořádání bytů umožňuje variabilitu a individuální realizaci dle přání a potřeb majitelů bytů. Jedná se tedy o atraktivní lokalitu po všech stránkách. Lehká dostupnost do centra i přírody, bydlení bez hluku a škodlivých zplodin, soukromí v intravilánu obytného areálu, příjemný pobyt jak pro děti a matky, tak pro dříve narozené.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Bída
Bydlící
23.01.14 11:33
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Rudiš-Rudiš architektonická kancelář