3 rodinné domy v Dobré Vodě u Českých Budějovic

3 rodinné domy v Dobré Vodě u Českých Budějovic
Tři kamarádi, z nichž každý má jinou profesi i osobní život, nás oslovili, že si chtějí postavit vedle sebe tři rodinné domy.
Místo pro realizaci svého záměru si našli v obci Dobrá Voda v území charakterizovaném promísením současné zástavby a zástavby z minulých desetiletí. Pozemek trojúhelníkového tvaru s jednou kratší stranou jsme rozdělili na třetiny - vznikly tak 3 parcely rozdílného tvaru. Jediný sousední objekt na pozemku sousedícím se severní stranou řešeného území je novostavbou s odstupem 3,5 m od hranice pozemku. Východní strana řešeného území tvoří zároveň hranici katastru Dobrá Voda a sousedí s nezastavěným údolím. Západní strana přiléhá ke komunikaci.
Když jsme společně zjistili, že jejich požadavky na bydlení se navzdory různým životním osudům téměř shodují, domluvili jsme se, že budeme variovat 1 společný koncept. Záměrem bylo navrhnout dobře osvětlené a osluněné domy s využitím výhledů do okolní krajiny.
Hmotu domu tvoří hranol o půdorysu 6 x 14 m, z něhož vodorovně vystupují ocelové konzoly přístřešků nad parkovacím stáním, vstupem a terasou. Jednotlivé domy se liší barvou oken a fasády, mají i jiný interiér. Vodorovné i svislé konstrukce jsou zděné, stropy z pohledového betonu, střecha z titanzinku. V přízemí se nachází jeden světlý obytný prostor se schodištěm variabilně dělitelný pomocí posuvných dveří na dvě nebo tři části - předsíň, obytný pokoj s kuchyní a případně pracovnu, v patře jsou 3 ložnice a 2 koupelny. Podlažní plocha každého z domů je cca 130 m².
7 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Ach jo...
Jiří Thiemel
19.09.09 12:24
Ach jo?
Tomas Zdvihal
19.09.09 03:40
Re
Jiří Thiemel
22.09.09 08:40
RE J.T.
Tomas Fiala
02.11.09 06:53
názor laika
Markéta R.
21.12.09 09:04
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od 4DS spol. s r.o.