Rodinný dům v Dolní Datyni

Rodinný dům v Dolní Datyni
Rodinný dům je situován v obci Dolní Datyně do ulice U Lesíka v klidné zástavbě rodinných domů. Dům je orientován vstupem a hlavním vjezdem k severozápadní komunikaci, jednotlivé obytné místnosti domu se pak otevírají směrem do zahrady.
Architektonické řešení vychází z kompozice dvou jednoduchých kubických hmot, odlišených jak výškově, tak materiálově, které vychází z funkčního členění domu. Centrální komunikační linie procházející přízemím je spojnicí mezi hlavním vchodem do domu a venkovní terasou, na níž se nabalují a z níž se rozvíjejí jednotlivé prostory. Jsou to jednak společenské prostory, jako obývací pokoj, jídelna s kuchyňským koutem, herna dětí a vířivka se saunou, ale také prostory soukromé, jako pokoj hostů s koupelnou, pracovna a šatna a další prostory pomocné, jako garáž, technická místnost a spíž. Centrem domu je obývací pokoj s jídelnou a kuchyní. Tomuto prostoru dominuje krb a lehké ocelové schodiště vedoucí na otevřenou galerii s výhledem do okolní krajiny.
V patře se nacházejí jednak ložnice dětí propojené sekcí s jejich vlastní šatnou a koupelnou, ale také ložnice rodičů, taktéž vybavená vlastním sociálním zázemím. Všechny ložnice mají vstupy na zelenou terasu.
Na obklad vyšší hmoty bylo použito dřevo, nižší část je provedena v omítce.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Název Dolní Datyně
04.03.10 03:24
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od PROJEKTSTUDIO