Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Rodinný dům v jižních Čechách

Autor: Adam Rujbr Architects s.r.o. | Michal Grošup
Adresa: Česká republika
Projekt: 2004, 2006 Realizace: 2008
Užitná plocha: 431 m² Zastavěná plocha: 401 m²
Plocha pozemku: 1140 m²

Stavební pozemek se nachází na okraji města v lokalitě, která je zastavěna rozličnými rodinnými domy se šikmými střechami. Pozemek je v jihovýchodním svahu s výhledem na město; je obdélníkového  tvaru, cca 39 x 29 m. Směrem k jihovýchodu se svažuje, celkově o 4,2 metru. Přístupová cesta je ze západní strany z místní komunikace, ve které vedou inženýrské sítě.
Rodinný dům je jednoduchého tvaru kvádru s vystupující hmotou pultové střechy nad obývacím pokojem.  Směrem od vstupu se dům jeví jako přízemní pavilon s pásovými  okny. Do zahrady se otvírá bohatě prosklená dvoupodlažní fasáda. Barevné řešení cihlové s šedou barvou betonu a světlými dřevěnými prvky podporuje výraznou odlišnost od okolních domů.
Vstup do domu je z místní komunikace od severozápadu po zpevněné ploše bez plotu. Vstup spolu s vjezdem do dvojgaráže je o 1,2 metru zapuštěn, tím je vytvořeno závětří.
Na zádveří přímo navazuje prostorná šatna. Ze šatny je možnost přímého zásobování spíže okénkem u země. Ze zádveří se prosklenou stěnou dostaneme do schodišťové haly, která je osvětlena velkým čtvercovým světlíkem nad schodištěm. Z haly je přístupná prádelna - dílna, přes kterou se dostaneme do garáže.
Z haly se dále dostaneme do denní koupelny s WC a dále do vlastního obytného prostoru, který má zvýšenou světlou výšku díky vysazené pultové střeše až na 4,5 metru.
Obývák je otevřen prosklenou stěnou do zahrady a na dřevěnou terasu. Terasa je zavěšena pomocí dvojice ocelových lan.
 Střední nosná zeď částečně odděluje kuchyni s jídelnou. Propojení je pomocí dvojice posuvných skleněných dveří. Na dělicí stěně je umístěn plynový panoramatický krb s přiznaným masivním komínem z nerezového plechu.
Z kuchyně jsou přístupny místnosti domácích prací a spíž. Kuchyň tvořící  s jídelnou jeden prostor je bohatě prosvětlena pásovým oknem s vyšším parapetem (1,5 m).
Celou zadní část domu zabírá blok věnovaný soukromým prostorám, dvě ložnice, samostatná šatna a velkoryse pojatá koupelna se saunou.
Z ložnic, stejně jako z pracovny je přímý vstup na průběžnou terasu, která je vykonzolovaná z hmoty domu s přerušením tepelného mostu, krytá je palubkami z tropického dřeva.
Na úroveň zahrady vedou dvoje jednoramenné venkovní schodiště, každé na jedné straně domu. Jihozápadní schodiště je odcloněno mohutnou betonovou stěnou s vegetací. Průřezem ve stěně je přiváděna voda z horního, koupacího jezírka, potůčkem, který je zakončen vodopádem do spodního, pouze dekoračního jezírka. při severovýchodní straně domu.
Projekt
Fotograf
Robert Žákovič
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 02.08.09
Návštěvnost: 77773 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
koupaliště dan šeda (offcity) 06.08.09 17:16
velka rodina Lenka Zábovská 10.08.09 11:43
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.