Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Sídlo spoločnosti ANASOFT

Autor: Pokorny architekti s.r.o. | Pavol Pokorný
Adresa: Mlynská dolina 41, Bratislava, Slovensko | mapa
Investor: Anasoft APR s.r.o.
Projekt: 2007 Realizace: 2008
Zastavěná plocha: 278 m²

Stavba sídla spoločnosti ANASOFT sa nachádza v Bratislave, v bezprostrednom kontakte s dopravným ťahom mestského dialničného okruhu smer tunel Sitina (Brno), na hranici medzi mestskými časťami Staré Mesto a Karlova Ves. Bezprostredné okolie hrubej stavby pôvodne plánovaného penziónu je definované ako nehomogénne a urbanisticky neukončené, určujúcou je novostavba administratívneho objektu na južnej strane predmetnej parcely, ktorá svojim objemom a charakterom udáva mierku a funkčnú náplň budúcej zástavby lemujúcej dialničný ťah.
Prestavba penziónu na administratívny objekt si vyžiadala aplikáciu odlišného priestorového konceptu (pôvodne zrealizované izby versus navrhované kancelárske priestory). Vzhľadom na pôvodnú statickú schému (stenový tehlový systém kombinovaný so železobetónovým skeletom) sa podarilo čiastočne uvoľniť vnútorné dispozície a zrealizovať otvorené kancelárske priestory (časť objektu s pásovými oknami). V časti objektu, kde stenový obvodový raster tvorí základnú nosnú schému, boli pôvodné okenné perforácie ponechané bezo zmeny.
Novému priestorovému konceptu zodpovedá aj architektonický výraz objektu (so zámerom zvýrazniť administratívny a potlačiť pôvodný ubytovací charakter), odvetraná fasáda z bieleho profilovaného plechu s pásovými oknami a tienením versus tmavošedá omietka v časti s okenným rastrom.
Pre komplikované základové podmienky bol celý svah stabilizovaný pôvodným oporným múrom, ktorého funkciu (vzhľadom na inak funkčne a kapacitne dimenzované parkovisko pred administratívnym objektom) bolo potrebné redefinovať - homogénnosť múru bola rozrušená nástupným schodiskom s markízou umožňujúcou základnú orientáciu z parkoviska a zároveň realizáciou krytého hlavného vstup do administratívneho objektu.

Literatura

Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 29.05.09
Návštěvnost: 56600 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.