ADBC - adi dassler brand center

ADBC - adi dassler brand center
Adresa: Olympiaring 2, Herzogenaurach, Německo
Investor:adidas AG
Soutěž:2004
Projekt:06.2004
Realizace:04.2005 - 04.2007
Užitná plocha:12158 m2
Plocha pozemku:15500 m2
Náklady:30 000 000 Euro


„Krédo 'forma sleduje funkci' vede k jednoduchým a odvážným konstrukcím, v nichž se střetávají všechny funkční požadavky. Charakteristickými výrazy jsou jednoduchost, jasnost, sériovost, funkčnost, jedinečnost a nepředvídatelnost.“
Gerd Erhartt

Značkové centrum adidas nabízí vysoce kvalitní výstavní sál o celkové ploše pokrývající 12,500m², který je ideálním místem pro představování hodnot, konceptů a inovací produktů značky adidas. Po vstoupení do budovy se otevře 2,000m² velký prostor podobný hledišti, odkud jsou návštěvníci dále zváni do výstavních místností, konferenčních sálů a prezentačních oblastí. Na ploše 5,000m² si mohou maloobchodníci a návštěvníci prohlížet kolekce tří divizí značky adidas (sportovní výkon, sportovní dědictví a sportovní styl). Značkové centrum adidas také nabízí 'chodník slávy' zdůrazňující historické milníky a budoucí inovace adidas. Jedním z charakteristických rysů je také nejdelší stěna z příhradové konstrukce na světě a nejmodernější konferenční místnosti pokrývající plochu 1,100m².
adidas

Vítězství v soutěži na Adi Dassler Brand Center bylo pro querkraft architekten odrazovým můstkem na mezinárodní scénu. Jejich projekt byl na počátku roku 2004 vybrán z celkem 368 soutěžních návrhů. Jednoduchý obdélníkový půdorys s jedním mírně povytaženým rohem vyzařuje klid a sílu. Svými hranami se vztahuje k okolním stavbám nacházejícím se ve firemním areálu. Černá skleněná fasáda zrcadlí okolní krajinu. Vše podstatné se však odehrává uvnitř, hlavně pak v tzv. 'agoře' se stěnou složené ze čtyřiadvaceti projektorů, kde se budou odehrávat prezentace, výstavy sportovních kolekcí, připomínat historické úspěchy a představovat nové marketingové strategie firmy.
Rytmus bílých ocelových rámů vynášejících stavbu je sofistikovaným způsobem narušován, takže se uvnitř dynamicky působící budovy nikdy nebudete nudit.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od querkraft architekten