Rodinný dům Křeslice

Rodinný dům Křeslice
Projekt:2005
Realizace:2006-08
Užitná plocha:390 m2
Zastavěná plocha:244 m2
Plocha pozemku:1025 m2


Dům se nachází na rohovém pozemku v nové zástavbě. Jižní i západní strana je lemována ulicí. Z této situace vyplynul návrh osazení objektu do zadní klidné severovýchodní části. Hlavní průčelí je otočeno k jihozápadu. Aby byla zaručena dostatečná intimita jinak průhledného pozemku, byla zahrada rozdělena na dvě části výraznou stěnou s posuvnými paravány - slunolamy. Vstupní - vjezdovou část a zahradní se sezením a bazénem.
Dům je koncipován jako dvougenerační s dvěma obytnými jednotkami v jednotlivých podlažích. Byt v přízemí maximálně využívá propojení se zahradou, u horního je zahrada nahrazena dvěma velkými terasami s panoramatickým výhledem do okolní krajiny. Obě jednotky jsou dispozičně shodně členěny na velkou obytnou halu s jídelním koutem a kuchyní, natočenou k jihozápadu a na křídlo ložnic, koupelen a zázemí, natočené k severovýchodu.
Objekt je zděný s monolitickými stropy. Na fasádě je kombinován zateplovaní systém ve dvou strukturách a odstínech s obkladem z přírodních modřínových prken a s obkladem garážové části z vlnitého pozinkovaného plechu.
0 komentářů
přidat komentář