Rodinný dům s ordinací

Rodinný dům s ordinací
Terénní zlom pozemku umožnil umístit ordinace v přízemí do ulice a byt v patře do zahrady. Podélný tvar a profilace fasády dům začleňuje do zvlněného terénu. Mohutnost domu z cihel odlehčuje proměňující se skleněný pás.

Horní část domu směrem do zahrady je řešena jako pavilon s jedním pásovým oknem - je jakousi terasou zahrady. Horizontalita a tvar střechy má vytvořit příjemné měřítko domu do zahrady. Na střeše jsou vysazeny rostliny.

Lékařská část v přízemí je bezbariérově přístupná rampou - lávkou od silnice. Lékařská část se skládá z ambulance neurologie a pracoviště rehabilitační sestry. Bazén je přístupný vnitřním schodištěm z bytu v patře, na mezipodestě je výstup na zahradu.
Do bytu v patře se vstupuje po venkovních schodech navazujících na silnici nebo přímo ze zahrady.
Obytný prostor je zděným pilířem rozdělen na část obytnou, jídelní a kuchyň, v pilíři je integrován krb a kuchyňská linka.
Byt bylo možné řešit s uvolněnou dispozicí bez chodeb.

Dům využívá kombinaci masivních zdí a lehkého částečně proskleného pláště. Masivní zdi jsou uvažovány jako větraný sendvič s vnější obezdívkou z cihel v režném odstínu.
Prosklená západní fasáda vyšetřoven je řešena jako lineární pás pravidelně se střídajících skel o různé průhlednosti a černého plechového obkladu. Plné části jsou uvnitř opláštěny třešňovou dýhou a jsou z části otvíravé.
12 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
příjemný domek
Lucie Kavánová
14.11.08 10:49
rodinný dům ?
abakus
15.11.08 05:01
Průchozí ?
Dr. Lusciniol
16.11.08 02:55
tleskám
sauer
20.11.08 02:28
dotaz
bohdana
22.06.09 07:55
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Atelier K2