Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
NOVY fullbanner
HLEDEJ v sekci     

Dostavba areálu Hranipex CZ

Autor: OK PLAN ARCHITECTS | Luděk Rýzner, Marcela Susedíková
Adresa: Komorovice, Česká republika | mapa
Projekt: 2005-06 Realizace: 5/2006 - 9/2007
Zastavěná plocha: 6600 m²

Pozemek se nachází na okraji obce Komorovice u Humpolce. Jedná se o součást území, u něhož je územním plánem vymezena plocha - průmyslová zóna. Návrh řeší část území - etapu, rozvoje skladovacího a výrobního objektu.
Hlavní vjezd ze stávající silnice je zachován. Nově vytvořená přístavba haly je ve tvaru "T" a je napojena v zadní-severovýchodní části a navazuje na stávající halu. Přístavbou vznikne taktéž nový zásobovací uzel pro celou firmu. Hlavní vstup zaměstnanců zůstává zachován, vstup klientů se přemisťuje. U hlavního vstupu zaměstnanců je nově koncipována trvalá ostraha objektu. Při příjezdové komunikaci k areálu před hlavní vjezdovou bránou je situováno nové betonové parkoviště pro zaměstnance.

Hala
Objekt haly je dispozičně rozdělen na části, které v závislosti na potřebách vnitřních provozů mají různou podlažnost a funkčnost - sklady, technologie a výroba, sociální zázemí apod.
Konstrukčně je hala navržena jako dvoulodní ocelový skelet v pravidelném rastru 6 metrů s vnitřní podporou po 12 metrech.
Přirozené osvětlení pracovních míst je zajištěno pomocí oken a světlíků v obvodovém a střešním plášti. Okna jsou navržena hliníková. Opláštění haly je z cortenových kazet a příjmový sklad je proveden z kopilitů v kombinaci z galvanicky zinkovanými plechy.
Vnitřní příčky jsou sádrokartonové. Příčky musí umožňovat snadnou demontovatelnost a variabilitu v případě dalšího rozšiřování provozu. Provozní plochy jsou upraveny výraznými barvami.

Administrativa
Nově je přistavěna část v jihozápadní partii administrativy. Přístavba je určena na rozšíření logistického týmu. Nově je taktéž upravena vnitřní dispozice v administrativě a vybudován ve stávajícím plášti nový vstup do objektu. Původní vstup bude uzamčen a vizuálně blokován, v prostoru vznikne "kavárna" pro neformální setkávání. Kompletně přepracován byl i interiér společnosti.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 12.12.08
Návštěvnost: 51754 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.