Rodinný dům v Říčanech u Prahy

Rodinný dům v Říčanech u Prahy
Adresa: Melantrichova, Říčany, Česká republika
Projekt:04/2005
Realizace:07/2006 - 07/2007
Zastavěná plocha:228 m2
Plocha pozemku:1162 m2
Obestavěný prostor:1400 m3


Spolupráce: Marcela Susedíková
Projekt: Radek Kubát, Michaela Bendová
Stavba rodinného domu se nachází v okrajové části centra města Říčan. Místo je dobře dostupné, je situováno v lokalitě se zástavbou rodinných domů, v blízkosti se nachází také nová výstavba bytových domů. Řešený pozemek je umístěn na nároží ulic. Severozápadní hranice pozemku je společná se sousedním soukromím pozemkem, zbylé hranice jsou lemovány veřejnou komunikací. Pozemek je mírně svažitý ze severovýchodu k jihozápadu. Objekt je umístěn v blízkosti východního cípu pozemku. Vstup na pozemek a vjezd do garáže jsou situovány z jihovýchodní strany z veřejné komunikace Melantrichova.
Objekt je dvoupodlažní nepodsklepený s plochou střechou, přibližně obdélníkového půdorysu o základních rozměrech 11,9 x 16,8 m. Součástí objektu solitérního rodinného domu je jednopodlažní garáž půdorysných rozměrů 6,3 x 9,0 m.
Přízemí rodinného domu je určeno pro prostory obývacího pokoje, kuchyně, pokoje pro hosty, TV místnosti, technické místnosti, chodby, zádveří, šatny, WC, garáže a skladu. Ve 2. podlaží jsou umístěny prostory ložnice, dětských pokojů, šaten, chodby, lázně, sauny, koupelny a kotelna. Obě podlaží jsou mezi sebou propojena dvouramenným schodištěm.
Objekt je osvětlen přirozeně okny a prosklenými fasádami, denní osvětlení je doplněno umělým bodovým osvětlením. Objekt rodinného domu a garáže jsou ústředně vytápěné podlahovým topením, jako zdroj v domě je tepelné čerpadlo.
Obvodové a střední nosné zdivo objektu rodinného domu je navrženo z keramických cihelných bloků v kombinaci s ocelovými sloupy. Část obvodového pláště rodinného domu je navrženého z proskleného fasádního systému. Obvodové zdivo garáže a část 2. podlaží je navrženo z pohledového betonu opatřeného transparentním nátěrem.
Vodorovné nosné konstrukce rodinného domu a garáže jsou navrženy jako železobetonové monolitické v pohledové úpravě. Střecha garáže bude zatravněna. Podlahové úpravy jsou navrženy z dřevěného masivu a kamenné dlažby.
37 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Chvalu, to asi pronesou kvalifikovani...
Jan Sommer (hlas z hnojiste)
18.08.08 10:37
...
honza
19.08.08 12:58
škoda pozemku
Petr
19.08.08 06:02
...Husťárna, co?...
šakal
19.08.08 10:47
betonová kostka uprostřed pokoje
Eva Sadílková
19.08.08 01:14
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OK PLAN ARCHITECTS