Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Restaurace molo 22

Autor: chiaro design | Jan Růžička
Adresa: U průhonu 22, Holešovice, Praha, Česká republika | mapa
Realizace: 2008

Projekt restaurace vznikl jako již druhý, v rámci dlouhodobé spolupráce investorů a architekta. Zatímco v prvním případě se jednalo o trendový bar v historickém centru Prahy, tentokrát bylo cílem klientů vytvořit moderní, ale zároveň příjemnou restauraci v pražských Holešovicích. Tato čtvrť prochází v posledních letech transformací z industriální periferie na moderní obytnou a administrativní část širšího centra Prahy a s tím přicházejí i vyšší nároky na úroveň služeb.
Původním zadáním pro architekta bylo vytvořit příjemné prostředí pro každodenní stravování lidí žijících v místě a pracujících v nových administrativních objektech. Hned první návštěva v prostorách bývalé továrny Mikrotechna však odhalila mnoho úskalí, se kterými se bylo nutné následně vypořádat. Byly to velmi nízké stropy nasáklé olejem z továrního provozu, chybějící dokumentace stávajícího stavu topení a kanalizace, absence vzduchotechniky a veškerých technologií potřebných pro gastronomický provoz, chybějící vstup z ulice a vodovodní instalace, vedené v prostoru pod stropem. Netřeba dlouze popisovat nároky stavebního úřadu. (Výměna vzduchu 8000 m³/hod., kapacita lapolu 1000 jídel denně...)
Po zpracování SP došlo konečně na dlouhé diskuze o designu interiéru. Vzhledem k tomu, že odkazů na industriální minulost Holešovic je v případě rekonstruovaných objektů v okolí až příliš, bylo domluveno, že tematicky bude prostor odkazovat na holešovický říční přístav. Záměrem investora bylo navodit atmosféru kultivované, ale ne příliš drahé restaurace pro "každodenní použití". Cílem architekta bylo prosadit styl, který bude v náznacích, detailech a materiálech odkazovat k tematice přístavů a lodí, avšak za podmínky, že se v prostoru nebudou objevovat polopatická ohraná klišé, jakými jsou kormidla a rybářské sítě na zdech.
Restaurace je v provozu od ledna 2008.

Literatura

Projekt
Fotograf
Andrea Thiel Lhotáková
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 05.03.08
Návštěvnost: 83420 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
super Adam Bitljan 31.10.08 12:26
Molo 22 mobilservis 20.03.16 06:54
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.