Vinný sklep Logan s prodejnou

Vinný sklep Logan s prodejnou
Adresa: 1320 Castlereagh Hwy, údolí Cudgegong River, Austrálie
Realizace:2006


Nový objekt vinárny a prodejny značkového vína leží v údolí Cudgegong River, v nížině Apple Tree, poblíž města Mudgee (Nový Jižní Wales). Budova byla navržena s odkazy k tradičním zemědělským stavbám a otevírá se svému okolí; má doplňovat současnou image poměrně mladé obchodní značky vín.
Je navržena jako výletní venkovské místo (belvedér) mezi okolními vinicemi a hornatou krajinou. Hala k ochutnávce a terasa vytvářejí jeden prostor a nabízejí výhledy kolem dokola.
Budova spojuje architekturu, víno a jídlo v jedinečný zážitek. Ve vinařské oblasti Mudgee, které dominují rustikální stavby, je moderní výraz architektury v případě vinného sklepa zcela výjimečný. Tato budova prohlubuje vztah architektury a krajiny.
Relativně malý trojúhelníkový pozemek limitoval umístění domu. Původní studie zkoumala čtyři různá místa. Nakonec jsme zvolili lokaci na výběžku terénní vyvýšeniny, protože nabízela nejlepší výhledy na vinohrady i na krásné údolí a zároveň byla viditelná z cesty.
Zadání požadovalo halu pro degustaci, komerční kuchyni využívanou pro každodenní ochutnávky vína i další funkce, kanceláře a obslužné prostory. Design musel vyhovět rozličným skupinám milovníků vína a jejich potřebám. Od otevření se zde konají například svatby, narozeninové oslavy, stejně jako formální degustace. V případě větší oslavy nebo v zimních měsících může posloužit rozlehlá terasa také k postavení standardních textilních přístřešků.
Dvěma hlavními konzultanty byli statik a zahradní architekt. První z nich byl do týmu pevně vřazen a zohledňoval mimo jiné limity jasně stanoveného rozpočtu. Rám budovy je z ocele a dřeva. Krajinář pracoval volněji, s respektem k našim stěžejním požadavkům, avšak v pevné vazbě na zadání klienta.
Zadání bylo velmi jasné: Současná architektura, která kombinuje nejlepší možné architektonické řešení s potřebami vinařského a potravinářského businessu. Dosavadní ohlasy klientů i ostatních jsou velmi pozitivní a také samotný prodej vína benefituje z kombinace architektury a dobrého marketingu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od buzacottwebber