Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Interiér budovy BBC E – ČEZ

Autor: HEYWORTH STUDIO | ARCHITEKTI | Marcela Zemanová, Magdalena Bodláková, Eva Heyworth, Gabriela Sekyrová
Adresa: U pomníku, BB Centrum, Michle, Praha, Česká republika
Realizace: 2007

Interiér je koncipován tak, aby svou podstatou zhmotnil korporátní identitu firmy a vyjádřil její charakteristické znaky - energii, dynamiku, sílu, vysoce organizovanou strukturu, moderní charakter. Výše zmíněné se odráží ve volbě výrazových prostředků – kvalitní a trvanlivé materiály, výrazná barevnost, lesklé a čisté povrchy, variabilita dispozičního řešení, práce se světlem – odrazem a prosvětlením všech prostor.

V budově jsou uplatněny dva koncepty interiéru, které odráží dva celky, odlišné svým provozem.

Prvním je vstupní část budovy v 1.NP, která zahrnuje halu s recepcí, atrium a komunikační centrum, tvořené variabilními konferenčními místnostmi a prostorem pro občerstvení, a dále pak prostornou jídelnou pro zaměstnance.
Tyto prostory jsou pojaty jako reprezentativní, s důrazem na eleganci, jednoduchost a čistotu interiéru. Barevný kontrast tmavě čokoládově hnědé s bílou barvou je podtržen kombinováním lesklých a matných povrchů s bílou a stříbrnou.
Výtvarného efektu je dosaženo využitím kontrastu materiálů – na podlaze se střídá technický povrch lesklé nerezové mozaiky v komunikačně zatížených částech s hrubou přírodní strukturou tmavě hnědého sisalového koberce v klidnějších prostorech. Na stěnách je použit velkoformátový obklad s horizontálním členěním, zvýrazněným negativními spárami. Základním materiálem je leštěný tmavě hnědý španělský mramor s bílým fládrem, který jako jednotící prvek prostupuje celým prostorem. Kamenný obklad je v části komunikačního centra doplněn stejně formátovaným obkladem z lesklých lakovaných desek v barvě bílé. Na mobilních příčkách je z akustických důvodů použit textilní kazetový obklad v béžové a tmavě hnědé barvě. Kruhové sloupy jsou obložené skleněnou mozaikou v zlatavě hnědých odstínech.
V jídelně pro zaměstnance je kámen doplněn sytě oranžovým lakovaným obkladem, který vytváří méně formální a přátelské prostředí. Kontrast je zvýrazněn střídáním sestav černých a bílých stolů a židlí, jejichž lesklé provedení podporuje dojem čistoty a dynamiky interiéru.
Celkový dojem dotvářejí i doplňky – místo běžných záclon jsou použity kompozice z plastových „řas“ v bílé barvě, které oživují a odlehčují i plochy obkladů. V jídelně jsou použity paravány z plexiskla s prořezávaným vzorem, prosvětlené ze stran diodovými pásky, skrytými v nerezové konstrukci, což vytváří zajímavý světelný efekt a vnáší do prostoru energii. Symbolika energie a vysoce organizované struktury, která vyjadřuje charakter firmy, se objevuje i ve ztvárnění recepčních pultů. Jsou vytvořeny z prosvětleného bílého Coralitu s plastickým vzorem rotujícího loga firmy.

Druhým celkem je vlastní administrativní část budovy. Jedná se o velkoprostorové kanceláře, doplněné o jednací místnosti a kanceláře ředitelů, oddělené skleněnými příčkami – opět se vzorem rotujícího loga. V prostoru kanceláří jsou dále umístěny stolky s pohodlnými křesly pro neformální jednání a šatní skříně. Sestavy pracovních stolů jsou odděleny oboustrannými skříňkami, které tvoří klidnější prostor pro soustředěnou práci. K příjemnému rozdělení prostoru jsou použity také rostliny ve velkých bílých nádobách.
Hlavním cílem bylo vytvořit dynamické a přátelské pracovní prostředí a vyhnout se běžnému šedo-šedému interiéru, který je v kancelářích téměř standardem. Základem barevnosti jsou zdůrazněné koridory, tvořené barevnými kobercovými čtverci v 7 výrazných odstínech, plocha pod pracovními místy je pak jen šedá šachovnice. Dalším barevným akcentem jsou zástěny z plexiskla ve firemní oranžové barvě, oddělující jednotlivá pracovní místa. Jednoduchou barevnost nábytku (světle šedá a bílá) oživují barevné židle a křesla.

Zvláštní pozornost byla věnována osvětlení. Jsou zde použité pro kancelářské prostory netypické stojací lampy, vždy jedna lampa pro 2 stoly. Vybraný typ vytváří osvětlení s přímou i nepřímou složkou, která vzniká odrazem světla o strop. Výsledkem je velmi příjemné, měkké osvětlení s možností individuální regulace jeho intenzity přímo u jednotlivých pracovních míst.


> Budova E v BB Centru
> Řešení osvětlení budovy E v BB Centru











Stavba
Materiál Solidstone pro recepční pult
Sindat spol. s r.o.
Interiér a design
Osvětlení
Zumtobel Lighting
Svítidla
Delta Light Czech
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Martin Rosa, 18.12.07
Návštěvnost: 55227 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Září 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.