OMX Burza

OMX Burza
Adresa: Tullvaktsvägen 15, Stockholm, Švédsko
Investor:OMX AB
Realizace:2002-04


Bývalá továrna Ford, která byla původně navržena Uny Ahrenam v roce 1931, je situovaná v části Frihamnen, oblasti bývalých doků. Současný vnější vzhled budovy zůstal od roku 1949 zachován bez větších změn.
Na jaře 2000 byl Sandellsandberg pověřen prozkoumat možnost přemístění kancelářských prostor pro 1500 zaměstnanců OMX Bursy do této budovy. Snahou přestavby bylo vytvořit moderní a dobře fungující kancelářskou budovu s jedinečnými charakteristickými rysy bývalé továrny. Kontrasty mezi historickým továrním prostředím a moderní high–tech formou tvoří nový rozměr stavby. Sandellsandberg byl odpovědný za vedení a vnitřní úpravy budovy přestavby.
Přestavba měla za úkol vytvořit osobité interiérové prostředí s důrazem na řešení osvětlení a akustiky. Požadováná flexibilita dispozice byla dosažena pomocí speciální podlahové konstrukce a navrženého mobiliáře.
Pro tento projekt bylo od Horreds speciálně vyvinuto pracovní místo, které je nyní standardním designem OMX.
Jednotka se skládá z výškově stavitelných stolových noh, koše na počítač, otočného odpadkového koše, prokabelování včetně průchodek do pracovní desky a stolním paravánem s akustickou úpravou. Úložné prostory tvoří středně vysoké skříňky v bílém a zeleném provedení. Osvětlení je od firmy Zero.
Eva Bečvářová, Matěj Kosík
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Thomas Sandell