Hotel Maximilian

Hotel Maximilian
Adresa: Haštalská, Praha, Česká republika
Investor:Haštalská a.s.
Realizace:2005


Rekonstrukce hotelu Maximilian zahrnuje interiérové a stavební úpravy přízemí, úpravy všech pokojů včetně chodeb na patrech a nově je zřízeno masážní studio v 1. suterénu. Zásah architekta zde spočívá především v úpravách, reagujících na rostoucí požadavky na komfort a atraktivnost hotelu. Interiérové úpravy vkládají do stavby a architektury 19. století (uliční objekt) nové prvky vedle prvků původních a stylových (schodiště, klenby, fasáda) a snaží se očistit je od nánosů posledního desetiletí.
Úpravy hotelových pokojů představují z architektonického hlediska pouze změny v jejich designu: výměnu nábytku, koberců, maleb a vybavení koupelen.
Úprava vstupních prostoru a recepce v přízemí starého objektu je pouze otázkou změny designu, nové kamenné dlažby, rozložení nábytku a osvětlení. Ve zvýšeném přízemí, tj. ve spojovacím jednopatrovém krčku mezi budovami je nově navržena denní místnost pro hosty a klubovna pro pobyt hostů i k pořádání pracovních setkání, prezentací, interview atd. Ve dvoře za zadním objektem hotelu je navržena skleněná lehká přízemní přístavba rozšiřující nově vzniklou snídárnu. Relaxační a masážní studio pro hotelové a ostatní hosty je vytvořeno z části garáže v 1. suterénu, nacházející se pod dvorním objektem a pod zadním dvorem.

Více staveb od AI - DESIGN, s.r.o.