Botanica Vidoule

Rodinné domy V1- V20

Botanica Vidoule
Adresa: Pekařská, Na Vidouli, Jinonice, Praha, Česká republika
Realizace:2003-04
Užitná plocha:4872 m2
Obestavěný prostor:20000 m3
Náklady:135 000 000 CZK


Řešené území se nachází v blízkosti stanice metra Nové Butovice v Praze 5, a to na parcele č.1342/1 k.ú. Jinonice. Východní hranice lokality tvoří ulice Na Vidouli, jižní hranice je vymezena souborem rodinných domů v lokalitě Nad Zámečkem. Ze západní strany přiléhá k řešené lokalitě areál Německé školy. Celé řešené území má lichoběžníkový tvar s podélnou osou zhruba orientovanou ve směru východ západ.
Pozemky jsou rozděleny po dvou řadách po deseti. Horní řada V1-V10. Spodní řada V10-V20.

Domy V1 až V10
Jedná se o skupinu deseti rodinných domů (jedna čtveřice a tři dvojice). Dvě nadzemní podlaží, jedno podzemní = částečně podsklepené. Garáž, sklad,TZB je v suterénu. V přízemí je vstupní hala, z ní je přístup do suterénu na WC a do obývacího pokoje s kuchyňským koutem. V patře jsou čtyři ložnice, dvě koupelny, šatny. Části předsazené - jižní fasády jsou obložené velkoplošnými deskami - alucobond.

Domy V11 až V20
Jedná se o skupinu deseti rodinných domů. Jedna čtveřice, tři dvojice. Tři nadzemní podlaží, jedno podzemní = částečně podsklepené. Garáž je umístěna v přízemí. Z garáže je přístup do vstupní haly. V suterénu je kotelna a sklady (sklepy).
V přízemí je vstupní hala, z ní je přístup na WC a do obývacího pokoje s kuchyňským koutem. V prvním patře jsou čtyři ložnice, dvě koupelny a šatna. V druhém patře je jeden pokoj. Střecha nad prvním patrem je plochá s výstupem terasu ve třetím patře, která je krytá mohutnou prefa markýzou. Nad třetím patrem je odvětrávaná šikmá střecha.

Pro optimální tvarování terénu jednotlivých pozemků je navržena mezi řadami domů V1-V10 a V11-V20 opěrná gabionová stěna.
Ludvík Seko
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od 4A architekti, s.r.o.