Rodinný dům v Poříčí nad Sázavou

Rodinný dům v Poříčí nad Sázavou
Rodinný dům je umístěn na mírně svažité parcele klesající k východu. Objekt byl navrhován jako nízkonákladový. Jeho plocha i objem je maximálně využitý, je určen pro čtyřčlennou rodinu.
Vstup do objektu je ze západní, nejužší strany, odtud se hmota otvírá v půdorysu i v řezu k východu, s nádherným výhledem na románský kamenný kostel. Západní fasáda je uzavřená, s minimálním počtem otvorů,východní stěna je celá prosklená.
Samostatně stojící dům je dvoupatrový, nepodsklepený. V 1.NP se nachází obytný prostor s kuchyňským koutem a ložnice, v 2.NP jsou dva pokoje. V obou poschodích je malá koupelna.
Všechny pobytové místnosti jsou orientovány na východ, kuchyňský kout navazující na hlavní obytný prostor je prosvětlen z jihu i západu.
Velká plocha oken vyvažuje minimální užitkovou plochu obytných místností, a opticky ji rozšiřuje směrem do zahrady. Okna zaručují dostatek denního světla i při špatném počasí. Interiér domu není vystaven ostrému, jižnímu slunci a nepřetápí se.
Nosná konstrukce je zděná. Zádveří, západní fasáda a pultová střecha objektu je obložena hliníkovým plechem, jižní a severní fasáda je omítnuta, výplně mezi otvory na jižní fasádě jsou obloženy dřevem.
59 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
investicia
Vladimir Halamicek
18.07.07 03:35
investice
investor
18.07.07 10:51
investice
utte
20.07.07 06:19
věrohodnost investora
investor
20.07.07 08:46
jo
panter
20.07.07 11:21
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od NEW WORK