Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dům v Kopřivnici

Autor: Kamil Mrva Architects | Kamil Mrva
Spolupráce: Jaroslav Holub, Martin Jeřábek, Bohuslav Kunat
Adresa: Kopřivnice, Česká republika
Investor: MUDr. Radim Bužga s rodinou
Projekt: 2005 Realizace: 2006
Zastavěná plocha: 144 m²

Architektonické a dispoziční řešení

Manželé Bužgovi přišli do ateliéru v roce 2004 s jasnou představou: nízkoenergetický dřevěný dům nejlépe přízemní. Dům byl dokončen a zkolaudován na sklonku roku 2006.

Rodinný dům je navržen jako přízemní s vestavěným patrem. V přízemí rodinného domu se nachází vstupní prostory se šatnou, obytná část rodiny – obývací prostor s kuchyní, ložnice rodičů, koupelna, wc, pracovna a pokoj dítěte.
Mezi vstupním prostorem a kuchyní je navrženo technické zázemí.
Otevřená dispozice umožňuje provoz kuchyně, jídelny a obývacího pokoje v jednom prostoru (viz. půdorys). Je navržena dispozice soudobého architektonického trendu.
Ze strany zahrady je navržena rekreační terasa, opticky dochází k propojení interiéru a exteriéru pomocí prosklených částí domu. Část terasy okolo domu je překryto zastřešením.
V patře rodinného domu se nachází prostor pro využití dítěte, skladové prostory, také je navržena varianta se světlíky nesvětlující jídelní prostor domu.

Z východní strany rodinného domu, směrem k ulici Záhumenní, je navrženo zastřešené automobilové stání, zastřešená terasa pro relaxaci rodiny, skladový objekt pro uskladnění např. zahradní a udržovací techniky domu

Materiálové řešení domu

Objekt rodinného domu je navržen jako dřevostavba. Skladba obvodové konstrukce je s dřevěných nosných sloupků, tepelné izolace rockwool, difúzní folie nicofol, latí, kontralatí, fasádních barevných cetrisových panelů. Vnitřní povrch stěn tvoří parozábrana, v interiéru kombinace sádrokartonových stěn, dřevoštěpkových desek.
Nadstavba je navržena v dřevěném borovicovém obkladu přírodního odstínu.
Objekt automobilového stání je navržen také v systému dřevostavba bez tepelné izolace. Nosné dřevěné sloupky, venkovní dřevěný borovicový obklad přírodního odstínu, ve skladu využití dřevoštěpkových desek.
Krytina je navržena v systému bauder, živičné pásy s kamenným posypem přírodního vzhledu.
Prosklené části domu, okna a dveře jsou navrženy jako izolační dvojsklo s hliníkovými rámy přírodního vzhledu (eloxovaný hliník).

Literatura
300 Kč

Projekt
Fotografie
Studio TOAST
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Martin Rosa, 31.05.07
Návštěvnost: 73809 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
Konstrukcne riesenie ?? Matej Farkas 10.02.08 14:17
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Březen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.