Rodinný dům v Kopřivnici

Rodinný dům v Kopřivnici
Spolupráce:Jaroslav Holub, Martin Jeřábek, Bohuslav Kunat
Investor:MUDr. Radim Bužga s rodinou
Projekt:2005
Realizace:2006
Zastavěná plocha:144 m2


Architektonické a dispoziční řešení

Manželé Bužgovi přišli do ateliéru v roce 2004 s jasnou představou: nízkoenergetický dřevěný dům nejlépe přízemní. Dům byl dokončen a zkolaudován na sklonku roku 2006.

Rodinný dům je navržen jako přízemní s vestavěným patrem. V přízemí rodinného domu se nachází vstupní prostory se šatnou, obytná část rodiny – obývací prostor s kuchyní, ložnice rodičů, koupelna, wc, pracovna a pokoj dítěte.
Mezi vstupním prostorem a kuchyní je navrženo technické zázemí.
Otevřená dispozice umožňuje provoz kuchyně, jídelny a obývacího pokoje v jednom prostoru (viz. půdorys). Je navržena dispozice soudobého architektonického trendu.
Ze strany zahrady je navržena rekreační terasa, opticky dochází k propojení interiéru a exteriéru pomocí prosklených částí domu. Část terasy okolo domu je překryto zastřešením.
V patře rodinného domu se nachází prostor pro využití dítěte, skladové prostory, také je navržena varianta se světlíky nesvětlující jídelní prostor domu.

Z východní strany rodinného domu, směrem k ulici Záhumenní, je navrženo zastřešené automobilové stání, zastřešená terasa pro relaxaci rodiny, skladový objekt pro uskladnění např. zahradní a udržovací techniky domu

Materiálové řešení domu

Objekt rodinného domu je navržen jako dřevostavba. Skladba obvodové konstrukce je s dřevěných nosných sloupků, tepelné izolace rockwool, difúzní folie nicofol, latí, kontralatí, fasádních barevných cetrisových panelů. Vnitřní povrch stěn tvoří parozábrana, v interiéru kombinace sádrokartonových stěn, dřevoštěpkových desek.
Nadstavba je navržena v dřevěném borovicovém obkladu přírodního odstínu.
Objekt automobilového stání je navržen také v systému dřevostavba bez tepelné izolace. Nosné dřevěné sloupky, venkovní dřevěný borovicový obklad přírodního odstínu, ve skladu využití dřevoštěpkových desek.
Krytina je navržena v systému bauder, živičné pásy s kamenným posypem přírodního vzhledu.
Prosklené části domu, okna a dveře jsou navrženy jako izolační dvojsklo s hliníkovými rámy přírodního vzhledu (eloxovaný hliník).
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Konstrukcne riesenie ??
Matej Farkas
10.02.08 02:06
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Kamil Mrva Architects