Rodinný dům v Louňovicích

Rodinný dům v Louňovicích
Dům je postaven v Louňovicích u Jevan, asi 27 km od Prahy, a slouží pro pobyt v létě a za příznivého počasí i v zimě. Parcela má 1900 čtver. sáhů s velmi romantickou polohou a mírným sklonem. Na západní straně parcely je opuštěný lom, na jehož dně je dosti veliké jezírko. Dům je situován tak, že obytná místnost s terasou má jižní a západní slunce s výhledem do volného prostoru zahrady, na jevanské rybníky a lesy. Ložnice, jídelna a lázeň na stranu východní. V přízemí je vstup z nižší části zahrady, kuchyň s ručním výtahem do jídelny, a skladiště. Volný prostor pod vysunutým zvýšeným přízemím slouží jako úkryt pro auto.
Ve zvýšeném přízemí, s hlavním vstupem z ulice, je předsíň se šatnou, umyvárnou a klosetem, dále pokoj, jídelna s obývacím pokojem, spojeným skládací stěnou přímo s terasou a s vyšší částí zahrady.
V patře je ložnice rodičů, se vstupem z procházejícího prostoru obytného pokoje, dále ložnice dětí, balkon a lázeň. Okna jsou po celé šířce pokojů, jednoduchá, dřevěná s dvojitým zasklením. Dveře oboustranně překližované v dřevěných zárubních bez deštění. Skříně pevné, zazděné. Podlahy ve všech pokojích i schody ksylolitové. Obytný pokoj s jídelnou vytápěn americkým krbem a ložnice americkými kamny. Ústřední topení by bylo jen pro krátký zimní pobyt velmi nákladné. Výšky místností jsou minimální, v přízemí 260 cm, ve zvýšeném přízemí 230 cm s procházející prostornou obytnou místností 490 cm, v ložnicích v prvním patře 260 cm.
Stavba má s balkonem i terasou celkem 770 m³ a vyžádala si celkového nákladu i se zařízením vlastního vodovodu a kanalisace 180.000 Kč.
 
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Richard Ferdinand Podzemný