Servisní centrum firmy Toner Recycling Service

Servisní centrum firmy Toner Recycling Service
Adresa: Choťánky 180, Choťánky, Poděbrady, Česká republika
Investor:Toner Recycling Service s.r.o.
Projekt:2002-03
Realizace:2003-05
Užitná plocha:1220 m2


Servisní centrum dynamicky se rozvíjející firmy je situováno na okraji města Poděbrady. Podélný pozemek přiléhá k hlavní silnici snadno dostupné z dálnice D11. Objekt vznikal v rozvojovém území na "zelené louce".
Snažili jsme se naplnit představu klienta o jednoduché funkční budově, která by byla reklamou firmy. Odtud vznikl koncept s pláštěm jako reklamou využívající zkratku firemního loga.
Jednotlivé dispoziční celky jsou čitelné v objemech objektu. Prodejna a provozně skladové prostory, administrativa a rezervní prostory pro rozvoj firmy a služební byt majitele firmy. Celou budovou propojuje střední páteřní chodba prosvětlená třemi střešními světlíky. Na chodbu jsou navázány jednotlivé dílčí prostory. Vše je dosažitelné suchou nohou. Podélná stavba je natočena prodejnou a kanceláří ředitele firmy, ve druhém patře, čelem k příjezdu do Poděbrad. Na zádi objektu zůstal prostor pro "továrníkovu vilu" umístěnou netradičně za atikou ve druhém patře budovy. Obytná část bytu se střešní terasou je umístěna tak, aby i u rušné silnice v rámci víceméně industriální stavby byl vytvořen obytný soukromý mikrosvět s výhledem do polabských polí. Čelo podélného objemu graduje zúžením v půdoryse a stoupáním ocelové sítě v místě prosklené prodejny, která má být nejotevřenější částí servisní budovy. Předsazená kovová síť fasády je poutačem i sluneční clonou. Velikost ok předsazeného pláště je zvolena tak, aby objekt chránila ale neuzavírala.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od DAM architekti s.r.o.