Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Centrum PARK&PLAY v Černé růži

Autor: di5 architekti inženýři
Adresa: pasáž Černá růže, Na Příkopě 12, Praha, Česká republika
Web: www.parkandplay.cz
Projekt: 12/2006 Realizace: 2/2007

Pronajímatelný prostor v pasáži Černá růže dříve sloužil jako kadeřnický salon.
Záměrem investorů bylo vytvořit příjemné intimní místo pro službu, která je čím dál žádanější - dětský koutek, "školka", kde bude zajištěno krátkodobé hlídání dětí. Je zde i alternativní možnost využití, např. doplňkový program pro rodiče - cvičení maminek, jazykové kurzy apod. Výhodou prostoru je propojení s rozlehlou terasou pomocí prosklených dveří, které alespoň částečně propouštějí denní světlo do interiéru. Jinak je prostor obrácen směrem do pasáže.
Veškeré původní rozpříčkování a instalace byly odstraněny, prostor byl nově rozdělen na vstupní část se šatnou a sociálním zázemím a na hrací část, rovněž se samostatným zázemím a malou kanceláří.
Recepční pult slouží zároveň jako "obkročná lavička"; je vytvořen z lakované MDF desky, z důvodu úspory místa je navržen jako uzamykatelná sestava skříněk. Je zde umístěn počítač, pokladna apod.. "Brankou" se po přezutí chodí do hracího prostoru, vlevo navazují šatny a hygienické zázemí.
Hrací prostor je rozdělen typem podlah na dvě části - "rušnou" (litá podlaha) a "klidovou" (koberec). V části s litou podlahou je umístěna malá cvičná kuchyňka a pracovní stoly, v klidové části jsou zejména hračky pro menší děti. Hlavní dominantou tohoto prostoru je variantně prosvětlená úložná stěna využívající desek z jemně barevného perspexu, které se vzájemně překrývají. Do spodních sekcí se díky jejich velikosti mohou schovat i děti, průsvitnost dává přehled o využití. Zároveň stěna prosvětluje místnost.
Zbytek je zařízen typizovanými hracími prvky fy. HABA.
Pro potřebu uzavření prostoru pohledům z pasáže v době klidu či cvičení je za výlohou navržen textilní závěs.
I přesto, že místo bude sloužit dětem, byla zvolena decentní barevnost - zářivé barvy hraček samy o sobě bohatě stačí, pozornost se netříští. Byly voleny světlé odstíny, aby se prostor s omezeným přístupem denního světla rozzářil. Na stěnách převažují žlutá, béžová a pastelově zelená, podlahy jsou z kombinace těchto barev nebo šedomodré.
Barbora Tupá
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 24.03.07
Návštěvnost: 62953 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Srpen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.