Vila Pod oborou

Vila Pod oborou
Projekt:2003
Realizace:2005
Zastavěná plocha:140 m2
Obestavěný prostor:1420 m3


Objekt je navržen v původní řadové zástavbě městské části Brno Jundrov ve slepé, prudce stoupající ulici směrem k oboře obývané především kozami a muflony. Rodinný dům je naopak obýván rodinou grafiků a jejich dvou synů. Proto je součástí domu i ateliér pro rodiče a hokejové hřiště pro děti. Umístěním hokejového hřiště do podzemí domu došlo k smysluplnému využití podzemních prostor, které se staly místem zběsile fatálních přihrávek, jágrovských úniků a haškovských roznožek. Věčně závratné Nagano v brněnském suterénu.

Novostavba je tedy dvoupodlažní jednogenerační podsklepený rodinný dům. Objekt obsahuje v přízemí vstupní zádveří, garáž a šatnu. Dále pak atelier s koupelnou a WC.V přízemí se dále nalézá obývací prostor s kuchyňským koutem a se schodištěm do druhého patra. Z prostoru obývacího pokoje a kuchyně je umožněn přímý výstup na terasu krytou průběžným balkonem. Ze vstupní haly je umožněn v prostoru pod schodištěm vstup na schodiště do sklepa, kde se nalézají kotelna, prádelna se sušárnou a soukromý hokejový stadion.
Dvojramenným schodištěm s plným zábradlím je možné z obývacího prostoru vystoupat do 2. nadzemního podlaží, kde jsou umístěny tři ložnice, koupelna s WC, šatna a pracovna. Každá ložnice má umožněn vstup na balkon, který se jižním směrem rozšiřuje do terasy.

Objekt je navržen jako tradiční zděný s hladkou omítkou opatřenou minerální barvou. Okna jsou dřevěná, opatřená tmavě šedým nátěrem. Sokl objektu je z umělého kamene světle šedé barvy. Balkon a markýza nad vstupem jsou z litého betonu. Zábradlí jsou ocelová z masivních pásnic, lakovaných metalickou šedou barvou. Terasa obíhající jižní a východní stranu domu je z dřevěných lamel. Důležitou funkcí sloupků nesoucích terasu je možnost zavěšení houpací sítě pro pána a domu, který zde tráví horké letní měsíce.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
vice fotek??
mashoun
01.03.07 10:47
Půdorysy
Petr Votoupal
02.03.07 12:27
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od RAW