Rodinný dům v Kopřivnici

Rodinný dům v Kopřivnici
Spolupráce:Lenka Burešová, Jaroslav Holub, Martin Jeřábek
Adresa: Květinová, Kopřivnice, Česká republika
Investor:manželé Pancovi
Projekt:2003
Realizace:2004-2005
Zastavěná plocha:325 m2


Architektonické a dispoziční řešení
Rodinný dům se nachází v blízkosti centra města. Celková dispozice domu je navržena ze dvou částí, které v půdorysu objektu „tvoří písmeno L“. První část domu, bližší k přístupové komunikaci, je řešena jako přízemní objekt pro společenské využití rodiny. Druhá část objektu je navržena pro sportovně relaxační využití rodiny, navazující na zahradu, oddychový prostor. Dům je částečně zapuštěn do terénu, vytváří atrium - soukromí pro bydlení rodiny.

Společenská část domu
Rodinný dům je navržen jako přízemní s vestavěným patrem. V přízemí rodinného domu se nachází vstupní prostory se šatnou, obytná část rodiny – obývací prostor s kuchyní, koupelna rodičů, ložnice rodičů, pracovní část.
V druhé části přízemí rodinného domu se nachází garáž, technické zázemí, koupelna dětí, dva pokoje dětí.
Přízemí je pojato jako velkoprostorová dispozice soudobého trendu. Otevřená dispozice umožňuje provoz kuchyně, jídelny a obývacího pokoje v jednom prostoru. Vstupní část s šatními a skladovými prostory, zádveří je propojeno vstupní chodbou s obývacím prostorem.
Ze strany zahrady je navržena rekreační terasa, opticky dochází k propojení interiéru a exteriéru pomocí prosklených částí domu. Část terasy okolo domu je překryto zastřešením.
V patře rodinného domu se nachází pokoj hostí, herna, skladové prostory, galerie s prosvětlením obývacího prostoru domu.

Sportovně relaxační část domu
Z obývacího prostoru můžeme projít do sportovně relaxační části domu. Zde je navržen vnitřní bazén s příslušenstvím, koupelna, technická místnost a sklad zahradních a venkovních potřeb pro údržbu domu.

Materiálové řešení exteriéru domu
Objekt rodinného domu, kde se nachází společenská část, je navržen z keramických bloků porotherm, opatřen fasádní probarvenou omítkou technického přírodního vzhledu. Sportovně relaxační část rodinného domu je navržena v kombinaci keramických bloků s přírodním materiálem – dřevem. Je navržen dřevěný borovicový obklad přírodního odstínu. Posuvná prosklená stěna u bazénu umožňuje propojení sportovní části s pochozí dřevěnou terasou.
Prosklené části domu, okna a dveře jsou navrženy jako izolační dvojsklo s hliníkovými rámy přírodního vzhledu (eloxovaný hliník).
23 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
dokonalé
Knazo
12.02.07 04:32
Jak psal bŠ
Johanka
13.02.07 03:55
Srovnání
Jan Kratochvíl
13.02.07 10:03
spolecne rysy
mashoun
13.02.07 02:17
Tugendhat vs Koprivnice
A.J.K.
13.02.07 07:48
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Kamil Mrva Architects