Biografie
Architekt a "globální vůdce zítřka" Světového ekonomického fóra Fernando Romero je jedním z nejdůležitějších současných mexických architektů. Absolvoval Universidade Iberoamericana v Mexico City. Jeho učitelem byl Rem Koolhaas, v jehož rotterdamské kanceláři OMA pracoval v letech 1995-2000.
Po návratu do Mexika založil v roce 2000 ateliér FR-EE Fernando Romero Enterprise. V roce 2010 otevřel pobočku v New Yorku. Fernando Romero se snaží ve své architektuře zachytit současnou společnost a její kulturu. Užívá k tomu nejmodernější materiály a technologie, zabývá se komplexním výzkumem a spolupracuje s mnoha oborníky.
Fernandova silná výzkumná ambice vedla k vydání několika publikací, zejména Translation (Actar, 2005), Hyperborder (Princeton Architectural Press, 2007) a Simplexity (Hatje Cantz, 2010). Získal řadu ocenění, včetně čestného členství AIA - American Institute of Architects, Bauhaus Award (2004/2005) a Mexican Society of Architects Award (2009). Romero přednášel na Columbia University a je členem AIA-Amerického institutu architektů a CAMSAM-Mexické komory architektů.

Realizace a projekty


0 komentářů
přidat komentář